torsdag 19 april 2012

Virkat överkast

Idag är det kallt och ruggigt ute. Får sitta inne och dricka kaffe.

Kom just på hur glömsk jag är egentligen.
Jag var hos bästa kompisen igår och fikade. Sen åkte jag ner till centrum och tog ut pengar på bankomaten. Fortsatte hem. Larmade av och gick in i huset. Då kom jag på att jag skulle ju åka och hämta det "nya" huset till min samling.
Det var bara att ge sig iväg igen, tur att bilen fortfarande stod ute. In med Nikita i bilen och så åkte jag igen. Men innan larmade jag på huset.
När Nikita och jag kom hem tänkte jag att lika bra att köra in bilen i garaget så slipper jag det sen.
Tog upp dosan och tryckte på knappen så garageporten åkte upp. Körde in bilen. Tog mig god tid att ta ur dockskåpet ur baksätet och öppnade bakluckan och släppte ut Nikita. Sen gick jag ut och såg till att porten åkte igen. Postlådan nästa och se om det var någon intressant post. Hörde då hur det tjöt energiskt någonstans. Tittade mig omkring och kunde inte lokalisera var ljudet kom ifrån. Tog det lilla lugna och ropade på Nikita som ville leka ute. När jag kom på yttertrappan märkte jag att ljudet var närmare, då förstod jag att det var i mitt hus som larmet tjöt. Visst sjutton, jag glömde ju larma av innan jag körde in bilen. Fy vad pinsamt! Det tog någon minut sen ringde någon från SOS alarm och jag fick säga vår kod. Jag berättade vad jag hade gjort för misstag och de skrattade åt mig för det är inte första gången jag är glömsk trots att vi haft detta larm i 7 år!
Undrar hur jag ska träna upp mitt minne......

 Idag har jag börjat leta efter gamla möbler som är lite trasiga och nötta som är från de gamla skåpen sen tjejerna var små.Hittade den här vita sängen med madrass. Kanske jag behöver måla sängen och sätta nytt tyg på madrassen för det ser inte så fräscht ut. En hel del andra möbler hittade jag också, men jag tar en sak i taget.

Fick en idé att virka ett överkast till sängen. Plockade fram ett tunt bomullsgarn och började virka. Ett väldigt lätt mönster men ändå dekorativt. Snart färdig med det. Ska bli en snygg uddkant runt om också. Kanske jag gör några virkade kuddar med. Men ett tyg inunder med en häftig färg tror jag kunde vara snyggt. Ska se sen vad jag har.

Men nu ska det bli kaffepaus och sen ska jag virka klart det här.

2 kommentarer: