söndag 10 februari 2013

Söndag igen

Då var det söndag igen och vädret är inget vidare.
Igår snöade det för fullt, men idag har det varit uppehåll.
Jag längtar efter sol och lite värme så jag kan gå ut och få härlig luft i lungorna.

Två veckor har jag varit hemma och det går framåt, sakta men säkert.
Det som är jobbigast är att gå ner i trappen till TVn men ännu jobbigare att gå upp igen. Får stanna på varje trappsteg annars orkar jag inte lyfta benen.
Låter lite konstigt kanske men jag har inte tränat upp musklerna tillräckligt än. Det tar lång tid har sjukgymnasten talat om för mig.

Äta var fjärde timma, mellanmål och vila. Det är vad jag ska göra för att komma tillbaka, men fy så trist det är. Långsamt som bara den.
Tur jag har mina hobbisar.   Sitter mycket vid köksbordet med mina miniatyrer. Det är inte så ansträngande utan det fixar jag. Måste ju kunna få göra nånting tycker jag.

Vågen idag visade åt rätt håll. Vad den stod på behåller jag för mig själv men för 2 veckor sen på sjukhuset så visade vågen på 42 kg och jag orkade inte ens sitta upp merän någon kort minut. Några kg till har det blivit sen dess men mitt mål är att iaf kunna få minst 10 kg till.

Är lite smått irriterad över all bantningsreklam man hela tiden blir matad med via TV FB och tidningar. Det är skitjobbigt att gå upp i vikt ska jag meddela. Jag är ca 172 cm lång och behöver faktiskt väga bra mkt mer än 42 kg.
Men vad gör man när man inte har kunnat sova eller äta pga allt tänkande på FK och hur man blivit behandlad. Man dalar sakta men säkert i vikt och tappar alla muskler. En vacker dag orkar man inte mer utan man säckar ihop totalt. 

Nu vill jag tillbaka och jag vill inte vara så här orkeslös som jag är nu. 
Tog en dusch förut idag och det var ett helt företag. Satt och förberedde mig mentalt i flera timmar innan, men till slut fixade jag det. Skönt att jag inte behövde någon hjälp med det utan jag klarade det själv.

Har inte varit ute sen jag kom hem från sjukhuset så därför längtar jag efter sol och lite värme så jag kan gå ut och sätta mig en liten stund på balkongen.

Jo förresten det är nu ca 4 veckor sen jag slutade röka. Hade bestämt mig redan vid jul att jag skulle sluta och så blev det. Har godis att stoppa i munnen när röksuget blir alltför stort. Jag tänker absolut inte falla tillbaka och röka, det har jag bestämt mig för.

Kaffebryggaren är programmerad att starta om ca 30 min så nu ska jag ta mig ner en trappa och sätta mig i soffan framför TVn. Kaffet blir serverat av min äkta hälft som får göra det mesta här hemma nu när inte jag orkar. 
Han är riktigt duktig att laga mat, diska, städa, tvätta och serva mig hela tiden. Fick en jättegod tekaka i morse med skinka, ost, tomat och gurka samt kokt ägg. Han ser verkligen till att "göda" mig.

Dags för TV och lite kaffe och bara slappa

See you

 

2 kommentarer:

  1. Det lyder som en rigtig god ide at du er holdt med at ryge. At du spiser slik vil jo også hjælpe lidt med at få vægten op. Jeg glæder mig også til at foråret kan komme og solen kan varme en og give noget overskud. Pas på dig selv.

    knus
    Wyrna

    SvaraRadera
  2. Hoppas en liten kram kan hjälpa dig på vägen

    SvaraRadera