söndag 5 maj 2013

VÄXTHUS


 Ja, jag vill ha ett växthus i skala 1:12.
Har sett flera färdiga som finns att köpa. 
Men det skulle ta flera månader för mig att spara ihop så "mkt" pengar som de kostar.

Nu tycker du säkert att jag inte är riktigt klok.
Men det är så här att jag är sjuk, har inget arbete, ingen A-kassa eller sjukpenning (eftersom Försäkringskassan har sett till att nolla mig).
Jag har lite drygt 1.500:-/mån för 25% sjukersättning. Lite tufft faktiskt.
Då kan jag inte lägga ut ca 500:- för ett växthus som jag vill ha. 
Ska försöka göra ett själv men det är banne mig inte lätt när kroppen inte accepterar att jag gör några större ansträngningar.

Sitter idag och gör en liten flickklänning (skala 1:12) i aprikosfärgad duschesse (bild kommer senare) av "spillbitar" som blivit kvar efter några balklänningar jag sytt för flera år sen.
Det är inte ansträngande att sy så små plagg, bara en massa tålamod (som jag ibland inte har)
Men eftersom jag fortfarande känner röksuget så är det bra att ha något för händerna hela tiden annars skulle jag bli galnare än vad jag är.

Ojoj, idag skulle jag kunna ge vad som helst för en cig.....

See you
 
 

1 kommentar:

  1. Kanske kan du göra ett billigt och enkelt växthus med hjälp av tavelramar av trä?! Köp på loppis eller på ikea, billiga ramar som du sätter ihop till en låda. Jag har tänkt göra det själv och har köpt ramar på ikea, men jag hittade ett billigt växthus på dollarstore (ska vara till riktiga växter, men jag har det till tittskåp) så ramarna ligger kvar i en låda, men jag ska nog bygga nått annat av dem senare =) Du kan ju kolla om du hittar "rikitga" små växthus på billighetsaffärer och loppis med. Jag tror att ica maxi hade ett relativt billigt för ett tag sedan.
    Hannah

    SvaraRadera